fredag 1 juni 2040

Intro

Detta är början till en guide över Sveriges trädsamlingar. Lätt tillgänglig så att människor lätt kan hitta till Sveriges trädskatter, även de lite gömda och kanske lite glömda platserna. I Dendrologiska Utskottet föddes idén som sedan fortsatte i en upptäcktsresa genom Sverige.

Tanken är att du ska kunna orientera dig bland Sveriges trädsamlingar med hjälp av korta fakta. Sidan är öppen för dina kommentarer, oavsett hur mycket dendrolog du råkar vara.

Guiden kommer successivt att fyllas på med uppgifter om trädsamlingar främst i södra hälften av vårt land, och att den senare ska komma att kompletteras med uppgifter om intressanta stadsparker och genbanker.

Tack till alla som guidat, till Alnarps trädgårdsmannaförbund och till Ola Norlander som hjälpt till med det datatekniska.

4 kommentarer:

Blogger gretas sa...

Hej ville bara berätta hur glad jag blev över ditt fantastiska projekt, hälsningar

4 november 2008 kl. 12:00  
Blogger Psycho sa...

Hej!
Vilket är det mest sydliga arboretet du har besökt/tänker besöka?

15 maj 2009 kl. 14:06  
Blogger Erik sa...

Hej!
Jag vill tacka er för ett mycket bra initiativ!
Jag har även en fråga, vad har ni med er för litteratur som hjälp för att identifiera träd när ni är på exkursion? Jag har upptäckt att min egen handbok inte räcker så långt som jag trodde... Mvh Erik

26 maj 2009 kl. 21:03  
Blogger Nina Ingvarsson sa...

Psycho: Det sydligaste arboretet av hög klass är nog Alnarpsparken.

Erik:"Trees" Allen J. Coombes i Dorling Kindersleys handboksserie är lätt att slå i och har bra täckning för sin storlek. Boken tar bara upp träd, inga buskar tyvärr.

2 november 2009 kl. 10:48  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida